10 alimente care îmbunătățesc circulația sângelui

O bună circulație a sângelui este esențială pentru sănătate, deoarece prin sânge oxigenul și toți nutrienții ajung la fiecare organ și țesut din corp. Când circulația sângelui are probleme, este necesar să se observe care obiceiuri pot contribui la reducerea calității vieții.

Ceea ce nu este nou este numărul mare de persoane care suferă de probleme de circulație, rezultând acumularea de sânge în vase, vene varicoase, durere, umflături și dificultăți de mers și efectuarea de sarcini simple.

Alimentele ajută la îmbunătățirea circulației sângelui
Chiar și atunci când sunt predispuse de factori genetici, circulația poate fi agravată de inactivitatea fizică și de alimentația slabă. Deși afectează întregul corp, în special picioarele suferă de simptome.

Sursa pentru rezolvarea problemei se află în alimentele naturale și în eliminarea exceselor, fie că este vorba de sare, zahăr, grăsimi proaste sau industrializate.

Vedeți ce alimente ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și consultați în continuare medicul și un nutriționist pentru a vă asigura o dietă echilibrată și eficientă:

 1. Semințe de dovleac
  Surse bogate de vitamina E, semințele de dovleac ajută la conferirea mai multă elasticitate vaselor de sânge, îmbunătățind fluxul sanguin și prevenind formarea cheagurilor.
 2. Ghimbir
  Această rădăcină stimulează circulația, deoarece accelerează metabolismul, pe lângă faptul că acționează ca analgezic pentru durere și ajută la absorbția nutrienților din alte alimente.
 3. Pepenele
  verde Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai diuretice fructe care ajută la eliminarea retenției de lichide, are licopen, un antioxidant care stimulează circulația, mai ales la nivelul extremităților care provoacă mai multe umflături.
 4. Usturoi
  Când vă treziți, zdrobiți un cățel de usturoi într-un pahar cu apă și beți-l pe stomacul gol pentru a încuraja curățarea sângelui, eliminând barierele care determină încetinirea circulației.
 5. Turmeric
  Utilizat pe scară largă în bucătăria orientală și în medicina alternativă, turmericul este bun pentru fluiditatea sângelui, acționează în reducerea durerii, deoarece ameliorează presiunea și umflarea picioarelor. Este, de asemenea, o sursă antiinflamatoare și antioxidantă.
 6. Vitamina C
  Toate alimentele bogate în vitamina C ajută la reducerea colesterolului, a tensiunii arteriale crescute, a grăsimilor din sânge și la întărirea venelor. Printre acestea se numără lămâia, portocala, mandarina, papaya, roșia, pruna, caisul și multe altele.
 7. Fructele roșii
  În acest grup sunt căpșuni, afine, mure, cireșe, zmeură, toate bogate în antioxidanți care acționează în curățarea sângelui și întăresc pereții vaselor.
 8. Ananas
  Pe lângă faptul că este diuretic și bogat în fibre, ananasul are bromelină, o substanță care favorizează absorbția corectă a proteinei fibrinei, implicată în procesul de coagulare a sângelui.
 9. Grăsimi bune
  Organismul are nevoie de grăsimi sănătoase, acizi grași omega-3 pentru a echilibra tensiunea arterială, a reduce procesele inflamatorii, a întări sistemul imunitar și a stimula vasodilatația, îmbunătățind circulația. Printre acestea se numără pești grași, avocado, nucă de cocos, semințe oleaginoase, ouă și ulei de măsline.
 10. Legume verde închis
  Frunzele, varza, broccoli și alte legume cu această culoare sunt bogate în antioxidanți și fibre, care ajută la detoxifierea ficatului și facilitează circulația.

Sfat: Practicați exerciții fizice
Împreună cu o dietă bogată în alimente naturale, vitamine, fibre și minerale, pe lângă o cantitate mare de apă, circulația sanguină bună necesită și exerciții fizice.