10 produse cauzatoare de cancer pe care majoritatea dintre noi le avem acasă

Dezinformarea, combinată cu lipsa de reglementare, ne determină să aducem în casă multe produse care se presupune că ne îmbunătățesc viața de zi cu zi, dar care în realitate aduc cu ele o multitudine de riscuri și boli neașteptate.

Produsele de curățare, alimentele, deodorantele, aromele, articolele de igienă personală fac parte din această listă.

Arată total inofensive, dar de fapt, conțin substanțe chimice dăunătoare sănătății copiilor și adulților, cum ar fi formaldehida, nitrobenzenul, clorura de metilen și naftalina.

Dar, calmează-te!

Nu totul este pierdut.

Din fericire, există soluții sănătoase pentru a elimina aceste produse din viața ta dacă vrei să-ți schimbi obiceiurile.

Odorizante de aer Odorizante de aer sau odorizante de cameră pot conține ftalați (un grup de compuși chimici derivați din acidul ftalic, folosit ca aditiv pentru a face plasticul mai maleabil) și multe alte substanțe chimice periculoase, cum ar fi benzenul, formaldehida și moscurile sintetice.
Aceste substanțe pot fi ușor inhalate sau plasate pe piele și absorbite în sânge.

Unele studii au arătat că expunerea pe termen lung la aceste substanțe chimice poate deteriora plămânii, ficatul, rinichii și sistemul nervos central și poate acționa ca perturbatori endocrini, ceea ce crește riscul anumitor tipuri de cancer.

O alternativă simplă este de a face un produs pe bază de apă distilată și uleiuri esențiale de lămâie, lavandă sau scorțișoară.

Lumânări parfumate Lumânările parfumate
sunt un produs periculos și toxic: un studiu a arătat că particulele eliberate prin arderea lumânărilor au un efect mai puternic (și periculos pentru sănătate) decât particulele de eșapament diesel!
Perdelele de duș și alte materiale plastice
Din cauza căldurii și aburului din băi, perdelele de duș din plastic conțin PVC, precum și alți compuși toxici care intră în procesul de fabricație și care pot fi eliberați de aburul de la duș.

Aceste toxine afectează fertilitatea, sistemul respirator și pot fi, de asemenea, canceroase.

Săpun lichid pentru haine, balsamuri și
produse de curățare Aceste produse de curățare conțin diverse substanțe care pot provoca cancer și deteriora sistemul nervos.
Alternativa este foarte simplă: folosiți produse de curățare de casă, ca acest balsam de rufe.

Îndulcitori sintetici
Băuturile alimentare, ceaiurile, băuturile energizante, shake-urile proteice, produsele lactate și sucurile de fructe sunt băuturi aromate artificial, cu îndulcitori sintetici precum aspartamul, care este suspectat de a provoca cancer.
Insecticide și pesticide
Aceste produse includ produse de tratare a animalelor, pesticide de grădină sau pur și simplu insecticide pentru a scăpa de insecte.
Unii spun că sunt potrivite pentru familie sau animale, ceea ce nu înseamnă că sunt complet sigure.Chimicalele sunt foarte cancerigene (cauzatoare de cancer).

Produse antibacteriene
Cuvântul „antibacterian” inspiră încredere și credem în mod firesc că produsul este sigur.
Un exemplu este triclosanul, un ingredient utilizat în multe săpunuri antibacteriene.

Dar ceea ce puțini știu este că apare pe listele Uniunii Europene și Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) cu substanțe periculoase sau periculoase, deoarece s-a dovedit a fi foarte cancerigen și un puternic perturbator hormonal.

Deodorante
Unele cercetări sugerează că antiperspirantele care conțin aluminiu pot fi absorbite prin piele și au efecte similare cu estrogenul.
Acesta din urmă promovează creșterea celulelor canceroase la sân.

De asemenea, s-a dovedit că parabenul, care este un conservant utilizat în unele deodorante, are capacitatea de a imita activitatea estrogenică în celulele corpului.

Pasta de dinți
Multe paste de dinți conțin mai multe substanțe chimice riscante:
Zaharina, un cancerigen cunoscut
Fluorura este legată de bolile de inimă și de un IQ scăzut la copii
Triclosan, interzis în mai multe țări datorită potențialului său cancerigen.
Puteți face o pastă de dinți naturală amestecând ulei de nucă de cocos, un vârf de bicarbonat de sodiu și câteva picături de ulei esențial de mentă.

Pulbere pentru bebeluși Pulberea pentru bebeluși conține azbest, o substanță despre care se știe că provoacă cancer pulmonar la inhalare.
Nu mai folosi praf pentru bebeluși.