4 remedii naturale pentru picioarele și gleznele umflate

Edemul sau, de asemenea, cunoscut sub numele de umflare este o acumulare anormală de lichid în țesuturile corpului. Există mai mulți factori care pot provoca balonare, inclusiv sarcina, hipertensiunea arterială și probleme cu rinichii.
Deși edemul poate afecta orice parte a corpului, de obicei se manifestă în picioare, glezne, picioare, brațe și mâini.

În unele cazuri, această afecțiune nu este la fel de dureroasă, dar poate fi foarte inconfortabilă. Cu toate acestea, dacă observați că unul dintre picioare sau picioare vă umflă mai mult decât celălalt, consultați imediat un medic, deoarece poate fi un cheag de sânge.

Astăzi vă vom prezenta trei remedii naturale și eficiente care vă pot ajuta să ameliorați picioarele și gleznele umflate:

 • Baie de mentă
  Ingrediente necesare:

½ cană frunze de mentă
4 cani apă
Instrucțiuni:

Așezați frunzele de mentă și apa într-o cratiță, aduceți la foc și lăsați să stea 10 minute. Apoi scoateți-l de pe foc și lăsați-l să se răcească și 10 minute. Ar trebui să turnați apa într-o găleată și să vă înmuiați picioarele timp de 30 de minute.

 • Baie de apă tonică
  Acest lucru poate părea de necrezut, dar apa tonică poate fi semnificativ eficientă pentru picioarele și gleznele umflate.

Ar trebui să vă scufundați picioarele în apă tonică la temperatura camerei (sau rece, dacă preferați) timp de 30 de minute. Blistere și chinină vor ajuta foarte mult la reducerea inflamației.

 • Baie cu apă sărată
  Sarea este uimitoare pentru relaxarea mușchilor. Doar adăugați o mână de sare Epsom într-o găleată de apă, suficientă pentru a vă acoperi gleznele.
 • Suplimente de magneziu.
  Este posibil ca adăugarea de 200 până la 400 mg de magneziu în dieta zilnică să ajute la limitarea retenției de apă și a durerii. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua suplimentul, deoarece nu trebuie să îl utilizați dacă aveți probleme cu rinichii sau inima.