Aceste 8 sfaturi minunate, de la Dalai Lama, o să te facă să mergi înainte, orice s-ar întâmpla

  1. Durerea inseamna crestere

Uneori viata iti inchide anumite usi, pentru ca e timpul sa te misti. E un lucru binevenit, fiindca ca deseori, noi nu ne miscam pana nu ne impun circumstantele, relateaza articolegenerale.eu.

Atunci cand survin greutatile, aminteste-ti ca nicio durere nu apare fara vreun scop. Misca-te dinspre ceea ce-ti provoaca durere, dar nu uita sa inveti lectia pe care ti-o ofera.

Faptul ca lupti, nu inseamna ca esuezi. Orice succes necesita o lupta demna, iar binele necesita timp. Ramai increzator si rabdator. Totul va fi bine.

  1. Totul in viata este trecator

Atunci cand ploua, esti sigur ca o sa inceteze. De fiecare data cand esti ranit, rana se vindeca. Dupa intuneric, intotdeauna vine ziua. Nimic nu dureaza o vesnicie.

De aceea, daca e bine acum savureaza din asta, pentru ca nici binele nu este vesnic. Daca e rau, gandeste-te ca n-o sa fie asa mereu. Faptul ca viata la moment e grea, nu este un motiv de a nu zambi.

  1. Grijile si plangerile nu schimba nimic

Cei ce se plang cel mai mult, reusesc cel mai putin. Intotdeauna este mai bine sa incerci sa faci mai mult si sa esuezi, decat sa incerci sa reusesti, fara sa faci ceva.

Nimic nu se termina atunci cand pierzi; totul se termina atunci cand te plangi.

  1. Cicatricele tale sunt simbolul puterii tale

Nu te sfii niciodata de cicatricele, pe care ti le-a lasat viata. O cicatrice inseamna ca nu mai doare si rana s-a vindecat. Asta inseamna ca tu ai infrant durerea, ti-ai invatat lectia, ai devenit mai puternic si ai mers mai departe. Cicatricea este tatuajul victoriei. Nu o lasa sa te tina ostatic. Nu o lasa sa te faca sa traiesti cu frica. Percepe-o ca pe un semn al puterii.

  1. Fiecare lupta mica este un pas inainte

In viata rabdarea nu este egala cu asteptarea; ea este capacitatea de a-ti pastra buna dispozitie, lucrand asiduu asupra visurilor tale. De aceea, daca intentionezi sa incerci, mergi pana la capat. Altfel startul nu are niciun sens.

  1. Reactia negativa a altor oameni nu este problema ta

Fii increzator, atunci cand raul te inconjoara. Zambeste cand altii vor sa te infranga. Aceasta este o metoda usoara prin care iti poti mentine entuziasmul. Nu permite vorbelor despre tine sa te schimbe. Nu poti lua totul aproape de inima, chiar daca este foarte personal. Nu crede ca oamenii fac ceva pentru tine. Ei fac totul doar pentru ei.

  1. Ceea ce urmeaza sa se intample, se va intampla

Tu capeti puteri, atunci cand renunti la tipete, tanguieli si incepi sa zambesti, sa pretuiesti viata. Exista binecuvantari ascunse in fiecare lupta din calea ta, dar tu trebuie sa fii gata sa-ti deschizi mintea si inima ca sa le vezi. Tu nu poti impune anumite lucruri sa se intample. Dar poti incerca.

Intr-un anumit moment, tu trebuie sa lasi ca totul sa se intample asa cum este predestinat.

  1. Pur si simplu, continua miscarea

Nu te teme sa te infurii. Nu te teme sa iubesti din nou. E timpul sa intelegi ca puterea ta creste in fiecare zi. Ca a fi curajos e minunat. Gaseste in inima ta ceea ce ii face pe cei din jur sa zambeasca.