Cum să folosiți apa de orez pentru a îndepărta petele pielii și a preveni îmbătrânirea

Știi că a rămas apă după ce spălăm orezul? Ei bine, 9 din 10 oameni aruncă această apă pe scurgere, dar nu au nicio idee despre ceea ce fac și despre beneficiile apei de orez.

Hidratează pielea, părul și ajută la tratamentul vărsăturilor și diareei. Deoarece conține inozitol, activează creșterea celulară și circulația sângelui, menținând tonusul muscular și prevenind apariția ridurilor și a liniilor de expresie.

Bogat în mai mulți nutrienți, este folosit de mii de ani de către femeile asiatice pentru a se spăla zilnic pe față, păstrând pielea fără pete și nereguli.

Cu toate acestea, utilitatea sa depășește cu mult estetica, având și câteva beneficii pentru sănătate.

Beneficiile sănătății apei de orez
Crește cantitatea de lapte matern
Apa de orez alăptează

Un utilitar valoros este creșterea producției de lapte matern atunci când femeile întâmpină dificultăți în a produce cantități mari pentru bebelușul lor.

Doar o jumătate de pahar pe zi și producția se îmbunătățește. Este important să subliniem că orice supliment nutritiv trebuie să fie ghidat de un medic sau nutriționist.

Ajută stomacul
Dacă ați experimentat o mulțime de arsuri la stomac, greutate în stomac și dificultăți de digerare, această rețetă poate ajuta la minimizarea acidității stomacului, facilitând, de asemenea, digestia.

În plus, reduce balonarea abdominală și gazele, determinând reducerea senzației de greutate, fiind astfel un aliat excelent pentru menținerea sănătății gastrointestinale.

Ajută intestinul
Sănătatea intestinului este fundamentală pentru buna funcționare a organismului. Dacă există vreun dezechilibru, acesta ajută la regularizarea funcționării.

Ajută la menținerea florei intestinale, crescând cantitatea de bacterii bune și reducând cantitatea de bacterii rele, reglând, de asemenea, mișcările intestinului, tortul fecal și frecvența de a merge la baie.

Cu toate acestea, nu numai pentru sănătatea corpului, în interior, puteți profita de beneficiile sale, deoarece aduce și avantaje rutinei dvs. de frumusețe.

Beneficii pentru frumusețe
Pielea mai tânără
Este excelent pentru a fi utilizat pe față, deoarece încetinește formarea ridurilor și netezește liniile de expresie care încep să apară în timp.

Acest lucru se datorează faptului că este bogat în antioxidanți, o substanță care are funcția de a lupta împotriva radicalilor liberi din organism. În cazul orezului, acesta este pitera, care ajută la menținerea sănătății celulare și a tonusului pielii.

În plus, ajută la reducerea petelor de pe piele, provenite de la vârste mai înaintate sau acțiunea soarelui, făcându-l mai uniform și mai tânăr.

Elimină grăsimea
Amidonul prezent este responsabil pentru eliminarea excesului de ulei din piele, dar fără efectul de revenire, deoarece ajută și la hrănirea și hidratarea acestuia.

În plus, amidonul este responsabil pentru dezumflarea și uscarea coșurilor, lăsând pielea mai uniformă și mai frumoasă.

Rețetă cu privire la modul de preparare a apei de orez
Pentru ao face este foarte ușor și gustul său este aproape imperceptibil.

Ingrediente

Orez alb: 2 cani (ceai);
Apă filtrată: 500 ml.

Mod de pregătire

Înmuiați orezul timp de 12 ore într-un vas de sticlă cu capac;
Apoi folosiți o cârpă subțire (prosop de vase sau scutec de pânză) pentru a strecura;
Strângeți bine fasolea pentru a îndepărta toată apa;
Rezervați conținutul într-o sticlă de sticlă cu capac sau chiar o sticlă cu spray, în funcție de utilizare.
Mod de utilizare a apei de orez
O veți folosi pentru a vă spăla fața, dimineața și seara, zilnic.

Poate fi aplicat și cu o sticlă de pulverizare, permițând să acționeze timp de 10 minute, apoi clătind cu apă rece.

Poate fi folosit și în baie după exfoliere, clătind bine și hidratând pielea după aceea.

Puteți folosi același lichid pentru a aplica pe păr. E foarte simplu!

Cu părul curat și umed, se toarnă apa, implicând de la rădăcină până la vârfuri. Se lasă să acționeze 15 minute și apoi se clătește cu apă caldă, aproape rece.

Repetați această tehnică săptămânal. Parul va fi matasos si moale, cu varfurile foarte hidratate.